Dekostoppet– Siden om dykking, historie og vrak

Toolboxen

Vrak i Rogaland

Billedgalleri

Nyttige linker

Hyperbarisk medisin

Undervannsfoto

sikkerhetsutstyr

Kontakt undertegnede

Artikler skrevet av undertegnede finner du her.

D/S ”GUDRUN”

Morgenen 10 desember 1944 letter 17 tungt armerte Mosquito og beufightere fra 143rd, 235rd, og 248 Banff strike wing fra sin base i Skottland. Banff strike wing bestod av seks individuelle skvadroner fra forskjellige nasjoner og ble dannet i slutten av krigen. Skvadronen opererte langs norskekysten de to siste krigsårene og var i likhet med Luftwaffes X fliegerkorps dedikert til å angripe skipstrafikk. Slagkraften er noe D/S ”Gudrun” som ligger i Flekkfjord snart skal få møte. Les mer her..

Det er 30 mai 1858 I Høyland, Sandnes kommune. Christian Bjelland blir født og ingen vet hvilken påvirkning denne mannen kommer til å få for Stavanger i årene fremover. Han la mye igjen for Stavanger og de fleste vet ikke at han faktisk la igjen noe til oss som ferdes under havet, sammen med sardinene som gjorde denne mannen så fremgangsrik. Les mer om en tur jeg og Vidar tok til Hellandshavns attraksjon her

M/S ”Stavangeren”

11.mars.2009 er været aldeles nydelig og jeg har netoop sluttet tidlig på jobb. Havet er blankt og solen skinner. Det er nesten straffbart å ikke dykke på en dag som denne. Algeboppblomstringern påstås å være på retrett så undertegnede må uti å sjekke. Den nyinnkjøpte blitzen må jo også testes. Les mer om kiselalger og dykkestedet Humpebrygga her.